Kiezelen bij de koffieautomaat

8 november 2022
Kiezelen - Blossom Architecture

Kiezelen bij de koffieautomaat

8 november 2022

Op je werk tijdens de koffie samen met je collega’s ontspannen, jezelf losmaken en in balans komen. Dat is ‘kiezelen’. Kiezelen kan op de kiezels van Blossom Architecture. Als het aan de duurzame architecten Maartje van den Berg en Leyla Godoy ligt, wordt kiezelen een vast onderdeel van de werkdag. Zij ontwierpen de zitelementen uit afgedankte restmaterialen van productiebedrijven.

‘Steeds meer mensen werken thuis, als ze de keuze hebben’, zegt Maartje. ‘Terwijl ontmoeting juist zo belangrijk is: gezien worden, onderdeel uitmaken van een geheel. Maar dan moet het wel een beetje leuk zijn op kantoor. Daarbij komen onze kiezels om de hoek kijken. Al wiebelend zorg je met z’n allen voor een opgewekte, ontspannen sfeer.’

De kiezels zijn een prachtig voorbeeld van de manier waarop Blossom Architecture het uitgangspunt ‘alles wat bestaat heeft waarde’ hanteert. De basis van de kiezel is een metalen schaal, een restmateriaal van het duurzame metaalbedrijf Brink Industrial. ‘Met zo min mogelijk materiaal maken ze daar de sterkste prullenbak die er bestaat, en dat is een grote ronde bol’, legt Maartje uit. ‘Het kapje moet er natuurlijk af, anders kun je er niets ingooien. Die kapjes spuiten ze met restanten verf die overblijven in de spuitstraat, het is heel circulair. De kap vormt de onderkant van onze kiezel. Daarop bevestigen we restvulling van meubelfabriek Leolux in een kiezelvorm, die we vervolgens bekleden met stroken restmateriaal van Desso Tarkett vloerproducten. Het leuke is dat het om snijafval van hedendaagse collecties gaat. Daardoor kleuren de kiezels altijd goed met veel toegepaste collecties, zoals Desso Airmaster.’

De kiezels hebben nog een functie. ‘Het gaat om circulaire bewustwording’, zegt Maartje. ‘Wij willen ervoor zorgen dat facilitair medewerkers bij de inkoop nadenken over de aanschaf van hergebruikte materialen. Dat het een logische overweging wordt. Want dat is ons doel: dat er minder verspild wordt.’

Delen op:

Email
LinkedIn
Facebook
Twitter