Circulaire economie

"Alles wat bestaat heeft waarde"

Wilt u ook bouwen volgens de principes van de circulaire economie? Zonder verspilling, kapitaalvernietiging en schadelijke stoffen? Duurzaam en met een blik op de toekomst? Lees snel meer over circulair bouwen en hoe Blossom Architecture dit toepast in al haar projecten. Van architectuur tot interieur en landschap.

Principes circulaire economie

Alles wat bestaat heeft waarde. Niets hoeft verloren te gaan. Dat is simpel gezegd de essentie van circulaire economie. Een toekomst waar niemand meer materialen koopt is in zicht. De producent neemt zijn materialen weer terug als de consument er klaar mee is. Omdat de producent zijn producten later weer retour krijgt, gaat hij zich inzetten om goede producten te maken, die makkelijk demontabel zijn. Dat is een fundamentele verandering in de economie. Het zorgt er bovendien voor dat we afraken van een steeds groter wordende berg afval. Daarbij wordt tijdens productie, verwerking en gebruik van het product opgelet dat er geen schadelijke stoffen vrijkomen.

Project: Gemeentehuis Wageningen

Circulair bouwen

Blossom Architecture past dit principe toe in de architectuur. Is er beschikking over een bestaand gebouw, dan wordt in kaart gebracht wat hergebruikt kan worden. Zowel voor interieur, architectuur als landschap. Bij nieuwbouw wordt een gebouw of woning een ‘materialenbank’. Van alle materialen weet Blossom hoe het is gemaakt en welke stoffen zijn gebruikt. Bovendien is alvast bepaald hoe het wordt hergebruikt als het gebouw niet langer dienst doet. Door gebruik te maken van losse verbindingen kunnen onderdelen intact worden hergebruikt en ingenomen.

Project: Gebouw T, Hogeschool Windesheim

Circulaire economie omvat zoveel meer…

Blossom Architecture zit al vanaf het begin in de voorhoede. Samen met andere voorlopers ontwikkelen we samen het principe steeds verder. U moet het zelf zien, ervaren en toepassen op uw project. Het kost uiteindelijk niet meer geld, het vraagt alleen een andere investering. Stop vandaag nog met kapitaalvernietiging en weggooien.

Neem contact op met ons of bekijk onze portfolio en laat u informeren.

Project: Gebouw X, Hogeschool Windesheim

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie, bedrijf of gemeente?
Neem voor meer informatie contact met ons op via info@blossomarchitecture.nl.