Onderzoek: De Woonopgave in Overijssel

1 juli 2024
Onderzoek woonopgave in Overijssel

Onderzoek: De Woonopgave in Overijssel

1 juli 2024

Ons recente onderzoek naar de regionale woonopgave in Overijssel, onderstreept ons engagement om bij te dragen aan de ontwikkeling van onze regio. Bij Blossom Architecture zijn we gedreven door de overtuiging dat architectuur een sleutelrol speelt in het creëren van duurzame en leefbare gemeenschappen.

Ons doel is om oplossingen te vinden voor de woonuitdagingen die Overijssel de komende jaren te wachten staan. De ambitie van Overijssel is om 60.000 woningen tegen 2030 te realiseren, met een focus op diversiteit in woningtypes: 30% sociale huur, 40% middenhuur en betaalbare koop, en 30% dure woningen. We geloven in inbreidingsplannen die de bestaande ruimte optimaal benutten, en in duurzame bouwmethoden die bijdragen aan CO2-reductie.

Onderzoek woonopgave overijssel - leegstaand
Onderzoek woonopgave overijssel - leegstaand

Waarom een onderzoek over de woonopgave in Overijssel

Wat ons drijft, is onze passie om een positieve impact te maken op de leefomgeving van de mensen in Zwolle en de rest van Overijssel. We zien kansen in innovatieve woonvormen zoals collectief wonen, het herbestemmen van leegstaande gebouwen, en het optoppen van bestaande structuren om snel en duurzaam extra woningen te creëren.

Bij Blossom Architecture staan de behoeften van de gemeenschap centraal. We willen eenzaamheid onder alleenstaanden en de zorgdruk voor senioren verlichten door hen samen te brengen in woonruimtes die sociale interactie bevorderen. Ons onderzoek en onze aanpak weerspiegelen onze toewijding aan het bouwen van een betere toekomst voor alle inwoners van Overijssel.

Volledig Scherm Modus

Download hier het onderzoek d.d. 01-07-2024 in hoge resolutie of lage resolutie.

Delen op:

Email
LinkedIn
Facebook
Twitter