Klimaatburgemeester van Zwolle: ‘Maartje doet het ànders!’

25 oktober 2023

Klimaatburgemeester van Zwolle: ‘Maartje doet het ànders!’

25 oktober 2023

Mooi en bijzonder nieuws! Maartje wordt op 4 november beëdigd als klimaatburgemeester van Zwolle. Een kolfje naar haar hand natuurlijk. ‘Op zich ben ik al sinds jaar en dag klimaatridder bij uitstek, als mens, zowel als ondernemer. Maar als klimaatburgemeester wil ik nog een stapje verder gaan.’ De plannen liggen al klaar: veel actie en veel gesprekken op het gebied van bewustwording, beleidsadvies, projectbeheer, samenwerken, verbinden en monitoren. ‘De komende tijd gaan mensen van mij horen! Ik heb er alle vertrouwen en zin in.’

Met veel passie en kennis van zaken werken aan een duurzame, circulaire, betere en efficiëntere wereld, is Maartje op het lijf geschreven. Op de zeepkist gaan staan en de publiciteit opzoeken is andere koek.

Ze heeft duidelijk voor ogen hoe ze het gaat aanpakken. ‘Hoe? Iedere maand maak ik een afspraak met een gemeente, een bouwcoalitie, een provincie, andere klimaatburgemeesters, de gewone Zwolse burgemeester, de nachtburgemeester van Zwolle, bedrijven, onderwijsinstellingen en eventueel andere partijen die zich tijdens mijn klimaatburgemeesterschap aandienen. Mijn ideeën, ervaringen en bevindingen leg ik vast. Ik hou jullie op de hoogte, u hoort van mij!’

“Ietwat uit mijn comfortzone, maar ik ga ervoor. Het is voor een doel dat me na aan het hart staat en de tijd dringt. Goede coördinatie en versnelling is broodnodig.”

Blijf op de hoogte van Maartje’s tips om Zwolle en haar inwoners duurzamer te maken door haar blog te volgen op de website van KlimaatburgemeesterZwolle.nl.

De beëdiging vindt plaats tijdens de Zwolse Klimaatdag op 4 november in het Academiehuis. Iedereen is welkom tussen 16.00 en 20.00 uur. Blijf op de hoogte via deze link.

Delen op:

Email
LinkedIn
Facebook
Twitter