“Duurzaamheid en Circulariteit, Essentiële Pijlers in Moderne Architectuur”, zegt Remco

14 februari 2024

“Duurzaamheid en Circulariteit, Essentiële Pijlers in Moderne Architectuur”, zegt Remco

14 februari 2024

‘Op het gebied van duurzaamheid en circulariteit is Blossom Architecture toonaangevend. De architecten beschikken over een flinke dosis deskundigheid en expertise en hun duurzaamheidsambitie is gewoon top. Ik denk dat ik hier heel veel van kan leren.’ Aan het woord is Remco Clerks, die sinds begin dit jaar als assistent ontwerper werkzaam is bij Blossom Architecture.

Een Veelbelovende Start bij Blossom Architecture

Remco ondersteunt architecten Maartje van den Berg en Leyla Godoy op allerlei fronten. Hij werkt projecten uit, tekent, onderzoekt en ontwerpt. ‘En ik hou me sinds kort ook bezig met acquisitie. Ik krijg veel vertrouwen en kan hierdoor veel ervaring opdoen van alle facetten in het architectenvak, en dat is heel waardevol voor iemand die het vak moet leren.’

Duurzaamheid en Circulariteit

Duurzaamheid waaronder circulariteit zijn essentiële pijlers in de nieuwe architectuur van vandaag de dag en worden bij alle jonge professionals met de paplepel ingegoten op mbo’s, hbo’s en universiteiten, weet Remco.

Remco Clerks

“Terwijl wij studenten steeds duurzamer en circulairder worden opgeleid, is de bouw nog best wel van de conventie, van ‘zo deden we het altijd en zo doen we het nog steeds’. Daar valt nog wel een grote slag te maken.”

Visie van een Toekomstige Architect: 100% Circulair

Remco heeft nog twee jaar te gaan op de Rotterdamse Academie van Bouwkunst, dan gaat hij zelf als architect aan de slag. Hoe je later een echte Clerks kunnen herkennen? ‘Ik probeer altijd twee tegenpolen bij elkaar te brengen: donker – licht, hoog – laag, introvert – extravert. Het grijze tussengebied levert schuring op. Dat is een heel spannende ruimte die mooie, onverwachte resultaten kan opleveren in het ontwerp. En wat mij betreft is de insteek bij elk gebouw 100% circulair.’ Wat dat betreft voelt hij zich helemaal op zijn plek bij zijn nieuwe werkgever.

Blossom Architecture: Pionier in Duurzaam Bouwen en Circulaire Principes

‘Blossom Architecture is echt het meest circulaire architectenbureau dat ik ken hier in Zwolle’, stelt Remco. ‘Ik weet zeker dat ik hier heel veel kennis en ervaring kan opdoen. Het bureau biedt niet alleen een inspirerende werkomgeving, maar fungeert ook als pionier in duurzaam bouwen, waar nieuwe technieken en circulaire principes de norm bepalen.’

Delen op:

Email
LinkedIn
Facebook
Twitter