Blossom heeft als een van de eerste werkgevers deelgenomen aan het werkervaringsproject voor hoogopgeleide vluchtelingen van hogeschool Windesheim in Zwolle. Met dit project begeleidt Windesheim in samenwerking met verschillende werkgevers statushouders bij het betreden van de arbeidsmarkt.
Wat houdt een werkervaringsplek in?
Jaarlijks gaan zo’n twintig statushouders twintig weken aan het werk. Zonder salaris, zonder baangarantie. Ze krijgen zicht op de Nederlandse arbeidsmarkt, herwaarderen hun kennis en vaardigheden. De werkervaringsplek geeft richting en vergroot de kans op een baan. Zowel werkgevers als deelnemers zijn enthousiast.
Succes
Hussam werkte twintig weken bij Blossom. “Ik heb veel gehad aan de werkervaringsplek bij Blossom. Ik wilde mijn Nederlands verbeteren en me verder ontwikkelen in mijn beroep van architect en dat is gelukt. Bij Blossom heb ik geleerd hoe je in Nederland omgaat met collega’s en met je werkgever. Dit is voor mij een belangrijke stap richting een betaalde baan.” Maartje van den Berg van Blossom Architecture is enthousiast. Hussam was ontzettend blij dat hij hier mocht komen. Hij is intelligent en gedreven, heeft in zijn land van herkomst een heel goede opleiding genoten en beheerst zijn vak. Hij leek eerst verlegen, maar hij wilde zijn respect betonen. Dat zit in zijn cultuur. Wil je in de Nederlandse beroepspraktijk succesvol zijn, dan moet je initiatief nemen en zeggen wat wel en niet kan. Dat was een hele omslag. Tijdens de eindpresentatie met alle studenten en bedrijven hoor je de succesverhalen. Dan zie je gewoon dat deze mensen gegroeid zijn. Echt fantastisch. Wij vinden het belangrijk om op deze manier te investeren in onze beroepsgroep en om onze maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen.”