Anderhalve meter op het plein

Zwolle

Anderhalve meter op het plein

Zwolle

Het hanteren van de anderhalve meter afstand in de publieke ruimte is voor iedereen moeilijk. Daarom, en als reactie op de problematiek in deze coronatijden, ontwerpt Blossom Architecture duurzaam en circulair straatmeubilair voor het Grote Kerkplein in Zwolle.

Het voordeel van deze locatie is dat het plein in de bestaande situatie al is opgedeeld in vakken. Looplijnen voor personeel van de omringende horeca zijn daarom van nature vanzelfsprekend. In het ontwerp houden we rekening met de toestroom van mensen.

Niet alleen de bezoekers in de stad gebruiken de openbare ruimte, maar ook de restaurants hebben ruimte nodig voor uitbreiding van de terrassen. Dan zijn deze banken toegankelijk voor iedereen in de stad en kan de horeca die extra ruimte gebruiken.

De banken zijn zo ontworpen dat je toch lekker kan kijken en gezien kan worden zonder dat je in de verleiding komt om te dicht op elkaar te zitten. Voor specifiek gebruik van het plein zijn de banken gemakkelijk verplaatsbaar. Ook aan de toegankelijkheid voor de mindervalide burger is gedacht.

Het ontwerp is circulair. De banken zijn gemaakt van boomstammen die op dit moment wachten op nader gebruik. Na afloop van deze periode kunnen ze gewoon weer terug de keten in. Ook voor de opzetstukken hebben we circulaire ideeën. Bijvoorbeeld stellages voor groenwanden of bestaande terrasschermen met mogelijkheid tot reclame-uitingen of andere oproepen (HEB LIEF van Ronald Westerhuis).

Laat het plein maar leven!

Opdrachtgever

Eigen initiatief

Area

Status

Studie

Werkzaamheden

Coronaproof plein

Opdrachtgever

Eigen initiatief

Area

Status

Studie

Werkzaamheden

Coronaproof plein