Blossom Architecture maakt deel uit van prestigieuze circulaire onderzoeksprojecten

27 juli 2023
circulaire-onderzoeksprojecten-Blossom-Architecture

Blossom Architecture maakt deel uit van prestigieuze circulaire onderzoeksprojecten

27 juli 2023

Deelname aan circulaire onderzoeksprojecten is vanzelfsprekend voor Blossom Architecture. Waar mogelijk zetten we onze door de jaren heen opgebouwde circulaire kennis, knowhow en expertise in. Zo maken we deel uit van NICE, het Noordelijk Innovatielab Circulaire Economie. Ook nemen we als partner deel aan het lectoraat Kunststoftechnologie van hogeschool Windesheim in Zwolle. Dat richt zich op onderzoek naar de verduurzaming en innovatie van kunststoffen, composiet- en aanverwante industrieën waarbij de ontwikkelde kennis terugvloeit in het onderwijs en naar de bedrijven.

Meubilair van composiet

Het eerste meubilair dat Blossom Architecture aan Windesheim heeft geleverd, is vanuit dit onderzoek gerealiseerd. Het meubilair is gemaakt van het harde composiet dat gebruikt is voor bijvoorbeeld windmolens en vliegtuigen.

Dat is niet recyclebaar, maar dankzij het onderzoek is een manier gevonden om er door verpersing plaatmateriaal van te maken, zodat het andere functies kan krijgen. Het nieuw ontstane materiaal lijkt op marmer.

Awards voor baanbrekend onderzoek

Als partner kan Blossom Architecture met trots melden dat het lectoraat Kunststoftechnologie van Windesheim eind 2022 niet alleen de RAAK-award, maar ook de Deltapremie voor baanbrekend onderzoek naar het recyclen van ‘moeilijke kunststoffen’ in de wacht sleepte. ‘Ik vind het geweldig om hierbij betrokken te zijn’, zegt architect Maartje van den Berg. ‘Het zegt alles over wie we als Blossom Architecture zijn, wat we beogen en willen uitstralen.’

Delen op:

Email
LinkedIn
Facebook
Twitter